AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
2.5 stiklinės kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinÄ—s cukraus
1 stiklinÄ— pieno
1 stiklinÄ— aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
1 kilogramas grietinÄ—s (riebesnÄ—s)
200 gramų konservuotų ananasų (nukoštų)
3/4 stiklinÄ—s cukraus
3/4 stiklinÄ—s vandens
2 šaukštai želatinos (be kaupo)
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
40 gramų sviesto
1 saujelė riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti elektriniu plakikliu, po truputį beriant cukrų, kol masė taps puri, putli, kreminės konsistencijos. Tuomet supilti pieną, aliejų ir perplakti.
2.
Į kiaušinius įsijoti miltus su kepimo milteliais, atsargiai, bet greitai išmaišyti.
3.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudoju standartinę, gilesnę orkaitės skardą apie 42*34 cm).
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje skardoje apie 40 minuÄių. Patikrinti mediniu smeigtuku, jei iÅ¡traukus jis sausas - biskvitas iÅ¡kepÄ—, jei aplipÄ™s teÅ¡la - kepti dar 10 minuÄių ir vÄ—l tikrinti. IÅ¡kepusį palikti visiÅ¡kai atvÄ—sti. Nuimti kepimo popierių. BiskvitÄ… supjaustyti maždaug 3*3 cm kubeliais.
5.
Kremui želatinÄ… užpilti Å¡altu vandeniu ir palikti 10 minuÄių iÅ¡brinkti. IÅ¡tirpinti garų vonelÄ—je - indÄ… su želatinu statyti į puodÄ… su verdanÄiu vandeniu, kad indelis neliestų vandens. Kaitinti, pamaiÅ¡ant, kol iÅ¡tirps. Palikti atvÄ—sti.
6.
Grietinę elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Plona srovele, plakant, supilti želatiną.
7.
Lėkštės (rinkitės didesnę), kurioje ruošite tortą, dugną truputį patepti kremu, tuomet dėlioti biskvito gabalėlių, ananaso gabalėlių, apšlaktstyti kremu, vėl dėlioti biskvito, ananasų, vėl šlakstyti kremu - formuojant kalnelį. Likusiu kremu gausiai, tolygiai aplieti ir aptepti tortą. Laikyti šaldtyvue pernakt.
8.
PapuoÅ¡imui Å¡okoladÄ… iÅ¡tirpinti su sviestu, palikti Å¡iek atvÄ—sti ir aplaistyti tortÄ…. Pabarstyti smulkintais rieÅ¡utais. Palikti 30 minuÄių pastovÄ—ti Å¡aldytuve.
Patarimai:
•
Receptas nėra labai griežtas proporcijoms, todėl galima matuoti tiesiog stikline. Matavimui naudoju 250 ml stiklinę.